Certificeret Metakognitiv terapeut og tankefeltterapeut

Metakognitiv terapeut i Nyborg

Lær at forholde dig til dine tanker

Som metakognitiv terapeut arbejder jeg med at lære mine klienter, hvordan man kan forholde sig til sine egne tanker. Det kan eksempelvis være i forbindelse med behandling af traumer, angst, depression og stress, hvor negative tankemønstre spiller en stor rolle i forhold til de udfordringer, der opleves.

Jeg er certificeret metakognitiv terapeut med egen klinik i Nyborg, og her kan du nemt komme forbi, hvis du eksempelvis bor i Odense, et andet sted på Fyn eller i Trekantområdet.

Herunder kan du læse meget mere om, hvad metakognitiv terapi er, og hvordan jeg som certificeret metakognitiv terapeut kan hjælpe dig. Jeg har samlet informationerne i en helt kort, en lidt længere og en komplet uddybende forklaring af den metakognitive tilgang.

Hvad er metakognitiv terapi?

Helt kort om metakognitiv terapi

I metakognitiv terapi arbejder vi med, hvordan du forholder dig til dine tanker.

Kortere fortalt om metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi er en form for psykoterapi, der fokuserer på at identificere og ændre uhensigtsmæssige tanker og mønstre i vores tænkning. Den centrale idé i metakognitiv terapi er, at det ikke er selve indholdet af vores tanker, der er problemet, men snarere vores måde at tænke på.

Terapien sigter mod at hjælpe os med at blive mere opmærksomme på vores tankeprocesser og identificere negative tanker og bekymringer, der kan forårsage følelsesmæssig ubalance og psykologisk lidelse. Gennem teknikker som opmærksomhedsøvelser, tankeudfordring og ændring af tankemønstre lærer man at regulere og styre tankerne på en mere hensigtsmæssig måde, hvilket kan føre til reduktion af angst, stress og andre psykiske symptomer.​​

Den uddybende forklaring af metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi er en nyere evidensbaseret, trans diagnostisk, psykologisk behandlingsmetode, som har vist sig at være ganske effektiv til behandling af de fleste psykiske lidelser og psykologiske problemstillinger.

Der er udarbejdet specifikke (og afprøvede) behandlingsmanualer til de forskellige lidelser, men metakognitiv terapi kan anvendes til at behandle psykisk lidelse på tværs af diagnosekriterier. Lider man eksempelvis både af angst og depression vil behandlingen af f.eks. angsten medføre, at de depressive symptomer også aftager og omvendt.

Helhedsorienteret tilgang

Fuld fokus på hele mennesket, ikke kun problemet.

Bredt terapeutisk spektrum

Dybdegående terapi med rige muligheder.

Personlig tilpasning for optimalt resultat

Din terapi, din vej til balance

Årsagen til dette er, at man som metakognitiv terapeut ikke kun reducerer specifikke symptomer, men at terapien går ud på at identificere og fjerne et specifikt opmærksomhedssyndrom kaldet “The Cognitive Attentional Syndrome”, forkortet CAS (læs forklaring nederst på siden). Denne CAS er ifølge metakognitiv terapi årsagen til psykiske udfordringer, og målet er at fjerne de bagvedliggende tankeprocesser og dermed CAS, og herved vil psykiske symptomer forsvinde.

Metakognitiv terapi er en form for kognitiv terapi, der sigter mod at hjælpe mennesker med at ændre deres tankemønstre og følelser, der kan være forårsaget af stress, angst, OCD og depression. Terapien fokuserer på at ændre de negative tankemønstre, der kan forstærke negative følelser, ved at hjælpe dig til at genkende og udfordre negative tankemønstre og overbevisninger.

Her er nogle konkrete eksempler på, hvordan metakognitiv terapi kan hjælpe med specifikke tilstande:

-​Angst, forbier, overbekymring og tankemylder.

-​OCD – tvangstanker og handlinger

-​Depression, nedtrykthed, og stress.

-​Spiseforstyrrelser som anoreksi, overspisning, og bulimi.

-​PTSD – posttraumatisk stresslidelse.

I metakognitiv terapi arbejdes der med opmærksomheds øvelser, og øvelser der opøver en evne til at adskille sig selv fra sine tanker. Øvelserne laves både i sessionerne med en metakognitiv terapeut, men skal også trænes i hverdagen mellem sessionerne. Øvelse gør som bekendt mester – eller måske rettere, hvis du vil lære nye mønstre og anden adfærd, skal det øves og gentages hver dag, i hverdagen.

Forklaring på begrebet CAS

  • CAS – er overdreven opmærksomhed rettet mod nogle specifikke tankeprocesser, rigid og vedvarende respons på triggere, så som;
  • Grublerier – fortid.
  • Bekymringer – fremtiden.
  • Selvfokusering/symptomtjek.
  • Trusselsmonitorering.
  • Undgåelse (af egne tanker eller følelser).
  • Forsøg på tankeundertrykkelse.
  • Copingstrategier, der forværrer situationer, f.eks. ritualer, misbrug mv.

Bestil en tid hos en metakognitiv terapeut

Hvis du kunne tænke dig at prøve en terapisession med en metakognitiv terapeut, så er du meget velkommen til at kontakte mig. Du kan i den forbindelse booke en uforpligtende session på 15 minutter, hvor du kan finde ud af, om metakognitiv terapi er noget for dig.

kontakt mig i dag

Kontakt mig for yderligere information om mine behandlinger

Du er altid velkommen til at kontakte mig via formularen, mail eller telefon. ​

Bemærk at jeg har telefontid mellem kl. 10.00 - 10.30, når det er muligt.

Ring eller send en mail til mig

Ring på: 28 470 420

Skriv til: AnneR@anner-terapi.dk

Skriv direkte til mig her​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Jeg besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.

Felter markeret med * skal udfyldes.

Følg med i hverdagen

Følg med på sociale medier

Jeg er uddannet Certificeret Metakognitiv terapeut, Mindfulness coach, Certificeret Tankefeltterapeut, METAsundheds terapeut,  Psykodynamisk psykoterapeut, og Matrix Reimprinting terapeut.

Se persondata her

Kontaktoplysninger

AnneR-terapi.dk

Bøjdenvej 72 1, 5800 Nyborg

Klik her for rutevejledning

Telefon: 28 470 420

E-mail: anner@anner-terapi.dk