Certificeret Metakognitiv terapeut og tankefeltterapeut

Hvad er Metakognitiv terapi?

Helt kort om Metakognitiv terapi

I Metakognitiv terapi arbejder vi med hvordan du forholder dig til dine tanker.

Kortere fortalt om Metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi er en form for psykoterapi, der fokuserer på at identificere og ændre uhensigtsmæssige tanker og mønstre i vores tænkning. Den centrale ide i Metakognitiv terapi er, at det ikke er selve indholdet af vores tanker, der er problemet, men snarere vores måde at tænke på. 

Terapien sigter mod at hjælpe os med at blive mere opmærksomme på vores tankeprocesser og identificere negative tanker og bekymringer, der kan forårsage følelsesmæssig ubalance og psykologisk lidelse. Gennem teknikker som opmærksomhedsøvelser, tankeudfordring og ændring af tankemønstre lærer man at regulere og styre tankerne på en mere hensigtsmæssig måde, hvilket kan føre til reduktion af angst, stress og andre psykiske symptomer.​​

Hvis du vil vide mere, har jeg uddybet emnet Metakognitiv terapi herunde

Metakognitiv terapi er en nyere evidensbaseret, trans diagnostisk, psykologisk behandlingsmetode, som har vist sig at være ganske effektiv til behandling af de fleste psykiske lidelser og psykologiske problemstillinger.

Der er udarbejdet specifikke (og afprøvede) behandlingsmanualer til de forskellige lidelser, men Metakognitiv terapi kan anvendes til at behandle psykisk lidelse på tværs af diagnosekriterier. Lider man eksempelvis både af angst og depression vil behandlingen af f.eks. angsten medføre, at de depressive symptomer også aftager og omvendt.

Årsagen til dette er, at man i Metakognitiv terapi ikke kun reducerer specifikke symptomer, men at terapien går ud på at identificere og fjerne et specifikt opmærksomhedssyndrom kaldet “The Cognitive Attentional syndrome” forkortet til CAS (læs forklaring nederst på siden). Denne CAS er ifølge den Metakognitiv terapi form årsagen til psykiske udfordringer, og målet er at fjerne de bagvedliggende tankeprocesser og dermed CAS, og derved vil psykiske symptomer forsvinde.

Helhedsorienteret tilgang

Fuld fokus på hele mennesket, ikke kun problemet.

Bredt terapeutisk spektrum

Dybdegående terapi med rige muligheder.

Personlig tilpasning for optimalt resultat

Din terapi, din vej til balance

Metakognitiv terapi (MCT) er en form for kognitiv terapi, der sigter mod at hjælpe mennesker med at ændre deres tankemønstre og følelser, der kan være forårsaget af stress, angst, OCD og depression. MCT fokuserer på at ændre de negative tankemønstre, der kan forstærke negative følelser, ved at hjælpe dig til at genkende og udfordre negative tankemønstre og overbevisninger.

Her er nogle konkrete eksempler på, hvordan MCT kan hjælpe med specifikke tilstande:

Angst, forbier, overbekymring og tankemylder. OCD – tvangstanker og handlinger, depression, nedtrykthed, og stress. Spiseforstyrrelser som anoreksi, overspisning, og bulimi. PTSD – posttraumatisk stresslidelse.

I MCT-terapi arbejdes der med opmærksomheds øvelser, og øvelser der opøver en evne til at adskille sig selv fra sine tanker. Øvelserne laves både i terapisessionerne men skal også trænes i hverdagen mellem sessionerne. Øvelse gør som bekendt mester – eller måske rettere, hvis du vil lære nye mønstre og anden adfærd, skal det øves og gentages hver dag, i hverdagen.

Har du spørgsmål til Metakognitiv terapi hos AnneR-terapi.dk er du velkommen til at henvende dig for en uforpligtende session på 15 minutter.​

​Forklaring på begrebet CAS

  • CAS – er overdreven opmærksomhed rettet mod nogle specifikke tankeprocesser, rigid og vedvarende respons på triggere, så som;
  • Grublerier – fortid.
  • Bekymringer – fremtiden.
  • Selvfokusering/symptomtjek.
  • Trusselsmonitorering.
  • Undgåelse (af egne tanker eller følelser).
  • Forsøg på tankeundertrykkelse.
  • Copingstratergier, der forværrer situationer fx ritualer, misbrug mv.

kontakt mig i dag

Kontakt mig for yderligere information om mine behandlinger

Du er altid velkommen til at kontakte mig via formularen, mail eller telefon. ​

Bemærk at jeg har telefontid mellem kl. 10.00 - 10.30, når det er muligt.

Ring eller send en mail til mig

Ring på: 28 470 420

Skriv til: AnneR@anner-terapi.dk

Skriv direkte til mig her​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Jeg besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.

Felter markeret med * skal udfyldes.

Følg med i hverdagen

Følg med på sociale medier

Jeg er uddannet Certificeret Metakognitiv terapeut, Mindfulness coach, Certificeret Tankefeltterapeut, METAsundheds terapeut, og Psykodynamisk psykoterapeut.

Se persondata her

Kontaktoplysninger

AnneR-terapi.dk

Bøjdenvej 72 1, 5800 Nyborg

Klik her for rutevejledning

Telefon: 28 470 420

E-mail: anner@anner-terapi.dk