17. september 2023​

Kunsten at arbejde med sin angst​

​Angst er en naturlig følelse, der opstår i hjernen som en reaktion på potentielle trusler eller farer. Krybdyrhjernen, også kendt som den reptiliske hjerne, spiller en rolle i denne proces. Det er den ældste del af hjernen og styrer instinktive reaktioner som kamp, flugt og frygt. Når reptilhjernen sender for mange eller for stærke signaler om fare, kan det føre til overdreven angst eller panikanfald. Dette kan ske, selvom der ikke er nogen reel trussel til stede, og det er en del af, hvad der kan kaldes en ”falsk alarm”. Derfor kan reptilhjernen nogle gange ”spille os et pus” ved at udløse angstreaktioner, selv når der ikke er nogen faktisk fare. Dette er en del af det komplekse samspil mellem vores biologi og vores mentale sundhed.

En effektiv og nænsom terapiform ifm. angst er tankefeltterapi (TFT). TFT er en alternativ terapimetode, der sigter mod at reducere angst og andre følelsesmæssige udfordringer ved at arbejde med kroppens energibaner og negative tanker samtidigt. En kort beskrivelse af, hvordan man kan arbejde med angst ved hjælp af TFT:

Vi vil her starte med at identificere de specifikke tanker og/eller følelser der udløser din angst. Disse tanker eller følelser kan være bekymringer, traumer eller andre negative oplevelser. Lav en vurdering af, hvor intens din angst er på en skala fra 0 til 10, hvor 0 er ingen angst, og 10 er ekstrem angst. Mens du fokuserer på den angstprovokerende tanke eller følelse, begynder terapeuten at tappe let på flere forskellige punkter med fingerspidserne. Punkter der er forbundet med kroppens meridian baner, og akupunktur system. Fortsæt med at tappe og gentage evt. sætninger der rammer det ubehag der er forbundet med din angst, indtil dit angst niveau falder. Når din angst er reduceret til 0, kan du afslutte TFT-sessionen. Husk at vurdere din angst niveau igen og notere ændringerne.

En anden meget effektiv terapiform ifm. angst er Metakognitiv terapi (MCT). MCT er en terapiform, der fokuserer på at ændre dine tankeprocesser. En kort beskrivelse af MCT:

Vi starter med at udrede dine tankeprocesser, få hold på dine trigger tanker, og gøre dig opmærksom på dine bekymringer og tanker omkring angst. Vi identificer de gentagne mønstre og overbevisninger, der opstår. MCT fokuserer på at identificere og udfordre de meta-tankeprocesser, der opretholder angst. Dette indebærer at undersøge, hvordan du tænker omkring dine bekymringer, og hvorfor du bruger så megen tid på at bekymre dig. En del af processen er at du opnår at føle dig adskilt fra dine tanker. Der bruges bla. ’Detached Mindfulness øvelser’ og opmærksomheds træning.

Begge disse to terapiformer giver dig effektive værktøjer der arbejder ud fra hjælp til selvhjælp tesen. Terapeuten guider, du som klient laver det hårde arbejde, og får redskaberne til at forløse, udvikle og vedligeholde et liv uden angst.​

#levditliv uden angst.

#tankefeltterapi

#metakognitiv

Helhedsorienteret tilgang

Fuld fokus på hele mennesket, ikke kun problemet.

Bredt terapeutisk spektrum

Dybdegående terapi med rige muligheder.

Personlig tilpasning for optimalt resultat

Din terapi, din vej til balance

kontakt mig i dag

Kontakt mig for yderligere information om mine behandlinger

Du er altid velkommen til at kontakte mig via formularen, mail eller telefon. ​

Bemærk at jeg har telefontid mellem kl. 10.00 - 10.30, når det er muligt.

Ring eller send en mail til mig

Ring på: 28 470 420

Skriv til: AnneR@anner-terapi.dk

Skriv direkte til mig her​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Jeg besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.

Felter markeret med * skal udfyldes.

Følg med i hverdagen

Følg med på sociale medier

Jeg er uddannet Certificeret Metakognitiv terapeut, Mindfulness coach, Certificeret Tankefeltterapeut, METAsundheds terapeut, og Psykodynamisk psykoterapeut.

Se persondata her

Kontaktoplysninger

AnneR-terapi.dk

Bøjdenvej 72 1, 5800 Nyborg

Klik her for rutevejledning

Telefon: 28 470 420

E-mail: anner@anner-terapi.dk