6. august 2023​

Kunsten at lave ingenting

Én tilgang at betragte ”kunsten at lave ingenting” på, er som en form for ”passiv handling”, hvor handlingen er i fravær af synlig aktivitet. Dette kan ses som en refleksion over begrebet tid, værdi og produktivitet. Filosoffer som Kierkegaard og Heidegger har diskuteret begrebet tid og værdi i forhold til menneskelig eksistens, og ”ingenting” kan tolkes som en mulighed for at frigøre sig fra det moderne samfunds konstante stræben efter at udfylde tiden med aktivitet.

På den anden side kan ”kunsten at lave ingenting” også ses som en form for meditation eller mindfulness, hvor målet er at frigøre sindet fra tankemylder og opnå en dybere forståelse af ens egen bevidsthed. Dette kan relateres til østlige filosofiske traditioner som taoisme eller zen-buddhisme, hvor tomhed og stilhed betragtes som veje til indsigt og erkendelse. At lave ingenting kan være en måde at pleje ens mentale helbred på. I en travl verden kan det være gavnligt at tage tid til at lade sindet hvile og genvinde energi. Dette kan hjælpe med at mindske stress og forbedre generel trivsel.

Endelig kan ”kunsten at lave ingenting” også udfordre vores opfattelse af arbejde og samfundets forventninger. Filosoffer som Marx har drøftet menneskets forhold til arbejde og kapitalisme. At praktisere ingenting kan ses som en modstand mod det konstante pres for at være produktiv og skabe værdi i et kapitalistisk samfund. I samfundet lægger vi ofte vægt på præstation og aktivitet som mål for succes. At praktisere at lave ingenting kan udfordre disse normer og hjælpe med at løsne det pres, vi føler for konstant at skulle gøre noget. Perioder med inaktivitet kan give plads til kreativ tænkning og refleksion. Når vi tillader os selv at slappe af og lade vores sind vandre frit, kan vi komme op med nye ideer og løsninger på problemer.

Samlet set kan ”kunsten at lave ingenting” udforskes gennem forskellige filosofiske og psykologiske linser, der spænder fra tiden og værdien af ingenting til meditationens rolle og samfundets forventninger til arbejde og produktivitet.

#levditliv

#metakognitiv #mindfulness #tankefeltterapi

#METAsundhed

Helhedsorienteret tilgang

Fuld fokus på hele mennesket, ikke kun problemet.

Bredt terapeutisk spektrum

Dybdegående terapi med rige muligheder.

Personlig tilpasning for optimalt resultat

Din terapi, din vej til balance

kontakt mig i dag

Kontakt mig for yderligere information om mine behandlinger

Du er altid velkommen til at kontakte mig via formularen, mail eller telefon. ​

Bemærk at jeg har telefontid mellem kl. 10.00 - 10.30, når det er muligt.

Ring eller send en mail til mig

Ring på: 28 470 420

Skriv til: AnneR@anner-terapi.dk

Skriv direkte til mig her​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Jeg besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.

Felter markeret med * skal udfyldes.

Følg med i hverdagen

Følg med på sociale medier

Jeg er uddannet Certificeret Metakognitiv terapeut, Mindfulness coach, Certificeret Tankefeltterapeut, METAsundheds terapeut, og Psykodynamisk psykoterapeut.

Se persondata her

Kontaktoplysninger

AnneR-terapi.dk

Bøjdenvej 72 1, 5800 Nyborg

Klik her for rutevejledning

Telefon: 28 470 420

E-mail: anner@anner-terapi.dk