13. august 2023​

Kunsten at tage bevidste valg

Alle valg har konsekvenser.

At træffe bevidste valg, er at være vidende om konsekvenserne.

At tage et bevidst valg set fra en psykologisk vinkel indebærer at forstå de kognitive, emotionelle og motivationsmæssige faktorer, der påvirker vores beslutningsproces. Dette omfatter bevidstheden om vores egne ønsker, værdier og mål, samt evnen til at vurdere konsekvenserne af vores valg. Psykologisk set kan det også involvere at overvinde mentale barrierer som frygt, usikkerhed eller trang til øjeblikkelig tilfredsstillelse. Endvidere kan det inddrage selv refleksion for at identificere underliggende følelser eller traumer, der kan påvirke vores beslutninger. Summa summarum handler det om at integrere vores mentale og emotionelle tilstande for at træffe valg, der er i overensstemmelse med vores personlige udvikling, trivsel og grundlæggende natur.

Set fra den filosofiske eksistentialistiske vinkel, vil tænkere som Kierkegaard og Jean-Paul Sartre understreger, at mennesket er fuldstændig ansvarlig for sine handlinger og valg. Ifølge dem er vores eksistens grundlæggende fri, hvilket fører til en angstfyldt følelse af ansvar. ”Kunsten” består i at omfavne denne frihed, træffe valg med autenticitet og acceptere konsekvenserne af dem.

Immanuel Kant argumenterede for, at moralen ikke kun handler om konsekvenserne af handlinger, men også om at handle i overensstemmelse med pligten. At træffe et bevidst valg indebærer ifølge Kant at følge kategoriske imperativer, der er baseret på universelle principper, uanset personlige ønsker eller følelser.

Aristoteles’ dydsetik fremhæver udviklingen af en dydigt karakter som en vejledning for at træffe bevidste valg. ”Kunsten” ligger i at finde den rette balance mellem modsatte ekstremer og handle i overensstemmelse med dyder som tapperhed, besindighed og retfærdighed.

”Kunsten at tage et bevidst valg” kan ses som en kompleks proces, der berører forskellige aspekter af filosofien såsom frihed, ansvar, moral og bevidsthed, og set fra den psykologisk vinkel bla indebærer at vi undersøger forskellige kognitive processer som beslutningstagning, selvbevidsthed, motivationsfaktorer, og valgparadokser. Yderligere kan man se på, hvordan vores personlige værdier, tidligere erfaringer og sociale påvirkninger påvirker vores evne til at træffe bevidste valg.

#levditliv

#metakognitiv #mindfulness

#tankefeltterapi #METAsundhed

Helhedsorienteret tilgang

Fuld fokus på hele mennesket, ikke kun problemet.

Bredt terapeutisk spektrum

Dybdegående terapi med rige muligheder.

Personlig tilpasning for optimalt resultat

Din terapi, din vej til balance

kontakt mig i dag

Kontakt mig for yderligere information om mine behandlinger

Du er altid velkommen til at kontakte mig via formularen, mail eller telefon. ​

Bemærk at jeg har telefontid mellem kl. 10.00 - 10.30, når det er muligt.

Ring eller send en mail til mig

Ring på: 28 470 420

Skriv til: AnneR@anner-terapi.dk

Skriv direkte til mig her​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Jeg besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.

Felter markeret med * skal udfyldes.

Følg med i hverdagen

Følg med på sociale medier

Jeg er uddannet Certificeret Metakognitiv terapeut, Mindfulness coach, Certificeret Tankefeltterapeut, METAsundheds terapeut,  Psykodynamisk psykoterapeut, og Matrix Reimprinting terapeut.

Se persondata her

Kontaktoplysninger

AnneR-terapi.dk

Bøjdenvej 72 1, 5800 Nyborg

Klik her for rutevejledning

Telefon: 28 470 420

E-mail: anner@anner-terapi.dk