12. April 2024

At arbejde terapeutisk med selvværd

For at forstå hvad det betyder at arbejde med sit selvværd gennem forskellige terapeutiske og coachende tilgange, skal vi først forstå de fundamentale faktorer, der bidrager til en autentisk følelse af selvværd. Disse faktorer kan omfatte:

Selvaccept og selvforståelse: At acceptere og forstå ens egne styrker, svagheder, værdier og følelser er afgørende for opbygningen af selvværd. Dette indebærer at anerkende både positive og negative aspekter af ens selv.

Selvomsorg og selvmedfølelse: At pleje sig selv med venlighed og medfølelse er afgørende for at opretholde et sundt selvværd. Dette indebærer at undgå selvfordømmelse og i stedet dyrke en forståelse for, at fejl og svagheder er en naturlig del af den menneskelige oplevelse.

Selvstændighed og autonomi: At have en følelse af kontrol over ens eget liv og beslutninger er vigtig for at opbygge selvværd. Dette indebærer at udvikle en følelse af selvtillid og handlekraft.

Relationel tilknytning og støtte: At have meningsfulde relationer, hvor man føler sig accepteret og støttet, er afgørende for selvværd. Dette indebærer at opbygge sunde forbindelser til andre mennesker.

Nu da vi har en fælles forståelse af hvad et godt selvværd er bygget op af, vil jeg beskrive hvordan forskellige terapeutiske retninger og teorier kan hjælpe den enkelte med at arbejde med sit selvværd.

Tankefeltterapi (TFT):

TFT fokuserer på at identificere og behandle negative tanker og følelser og ved hjælp af tapping på forskellige akupunkturpunkter, at forløse blokeringer og traumer.

Gennem at fjerne blokeringer i energibaner og forløsning af følelses blokeringer kan klienten opnå øget selvværd og følelsesmæssig balance.

Metakognitiv terapi:

Metakognitiv terapi fokuserer på at ændre individets forhold til deres egne tanker og bekymringer. Vi kigger på tankemønstre, identificere uhensigtsmæssige mekanismer og opøver nye coping strategier.

Ved at lære klienten at identificere og udfordre negative tankemønstre kan de opnå en mere realistisk og positiv selvopfattelse, hvilket kan styrke deres selvværd.

Mindfulness coaching:

Mindfulness coaching sigter mod at hjælpe klienten med at være til stede og acceptere deres tanker og følelser uden at dømme dem.

Ved at træne klienten i mindfulness-praksis kan de udvikle større selvaccept og selvomsorg, hvilket kan styrke eget selvbillede, og fremme en balanceret hverdag.

METAsundheds terapi:

METAsundheds terapi fokuserer på at identificere sammenhængen mellem følelser og fysiske symptomer.

Ved at arbejde med klienten for at forstå de underliggende følelsesmæssige årsager til deres fysiske tilstande, kan de opnå en dybere forståelse af sig selv og deres behov, hvilket kan styrke deres selvværd, og fysisk sundhed.

Psykodynamisk psykoterapi:

Psykodynamisk terapi fokuserer på at udforske ubevidste tanker og følelser og deres indflydelse på individets adfærd.

Ved at bringe ubevidste konflikter og følelser til bevidsthed kan klienten opnå større selvforståelse og accept, hvilket kan bidrage til et stærkere selvværd.

Et sundt selvværd er en afgørende faktor i hverdagen, da det giver en følelse af indre ro og tillid til ens evner og værd. Det muliggør at hvile i sig selv, træde uden for ens komfortzone og være åben over for andres synspunkter. Det er også vigtigt at erkende, at hver enkelt person har potentialet til at arbejde med deres eget selvværd gennem terapeutiske og coachende tilgange, hvilket kan føre til en dybere forståelse af ens egne værdier og styrker.

Helhedsorienteret tilgang

Fuld fokus på hele mennesket, ikke kun problemet.

Bredt terapeutisk spektrum

Dybdegående terapi med rige muligheder.

Personlig tilpasning for optimalt resultat

Din terapi, din vej til balance

kontakt mig i dag

Kontakt mig for yderligere information om mine behandlinger

Du er altid velkommen til at kontakte mig via formularen, mail eller telefon. ​

Bemærk at jeg har telefontid mellem kl. 10.00 - 10.30, når det er muligt.

Ring eller send en mail til mig

Ring på: 28 470 420

Skriv til: AnneR@anner-terapi.dk

Skriv direkte til mig her​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Jeg besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.

Felter markeret med * skal udfyldes.

Følg med i hverdagen

Følg med på sociale medier

Jeg er uddannet Certificeret Metakognitiv terapeut, Mindfulness coach, Certificeret Tankefeltterapeut, METAsundheds terapeut, og Psykodynamisk psykoterapeut.

Se persondata her

Kontaktoplysninger

AnneR-terapi.dk

Bøjdenvej 72 1, 5800 Nyborg

Klik her for rutevejledning

Telefon: 28 470 420

E-mail: anner@anner-terapi.dk